Bergen Toen en Nu

Crappa

004

In september 1971 is het Bergense jongerencentrum opgericht onder de naam Stichting Open Jeugd Bergen. Het centrum was beter bekend onder de naam Jongerencentrum Crappa. Na wat startproblemen werd het centrum voorgoed een begrip in regio Bergen. De bezoekersgroep bestond in het begin uit mensen van 16 jaar en ouder. De ruimte die het jongerencentrum tot hun beschikking had, ligt aan het Industrieterrein in Bergen. Ideaal qua ligging, omdat de mensen van het jongerencentrum de bewoners van Bergen niet tot last wilden zijn. Later werd de naam Crappa veranderd in Step-In. De cartoons in het project zijn gemaakt door wijlen Geert Daemen.

Zappa Crappa

Die vreemde naam Crappa refereerde aan een poster van toenmalig popicoon Frank Zappa, zittend op een wc. Frank Zappa on the Crappa.

006

017

 025

033

 

044

 

053

 

059

 

In verkiezingstijd werden vragen van te voren ingeleverd en via touwtje trekken werd bepaald welke politicus welke vraag kreeg.

075

Volleyballen was bij het Montagnards toernooi. 

 084

Zaalvoetbal was bijna elke zaterdag. De toernooien werden georganiseerd door Willem Paas.
Wij werden s' ochtends gebeld als er weer eens een team had afgezegd en wij kwamen dan wel weer. 

 093

Karten in Afferden

096

01

De groep Kets'n Doks met rechts Marcel Franssen

06

Luisterend naar de groep The Eyescream met Marcel Franssen - op de foto enkele bekende Bergenaren

 Optreden van de Veldhovense/Bergense band Kets'n Doks in soos Step-In te Nieuw Bergen t.g.v. hun 20-jarig bestaan

Diashow destijds gemaakt door Wiel Derkx in 2014 voor 10-jarig jubileum van soos Crappa Nieuw Bergen. Eindjaren 70, beginjaren 80. Muziek: Sausolito Summernight van Diesel 

Klik hier om alle gebruikte foto's uit de diashow in één galerij te bekijken.

Dit project kan in de toekomst nog verder worden uitgebreid.

Mocht u nog interessante foto’s, anekdotes of artikelen hebben, laat het ons weten via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoeken