Zwemvereniging Manta

Binnenkort volgt meer historie over deze niet meer bestaande vereniging

Artikel Fontein 2013 

JUBILEUM ZV MANTA

Volgende maand bestaat Zwemvereniging Manta uit Nieuw-Bergen 45 jaar. En er is een kans dat Manta slechts 45 jaar zal bestaan.
Deze week ontvingen wij een telefoontje van de gemeente Bergen met de mededeling dat het zwembad per 15 september 2013 gesloten zal worden.
Natuurlijk wisten wij door een lek richting de krant dat de kans bestond dat het zwembad zou sluiten. Een telefoontje over een definitieve sluiting hadden wij niet verwacht. Zeker niet op deze korte termijn. Het was netjes geweest als ons dit in een gesprek meegedeeld was. Het besluit is grof, bot. 
De manier waarop bewoners in Bergen dit moeten horen, is schokkend. Niet alleen voor onze leden; eveneens voor andere zwemmers, waartoe ook de schoolzwemmers behoren. 
Jarenlang hebben veel mensen met plezier gebruikgemaakt van deze accommodatie. De vereniging heeft hoogtijdagen gekend. Sporters konden kiezen uit verschillende takken. De waterpoloërs waren succesvol. Er waren meerdere teams actief. Meisjes oefenden wekelijks gracieuze bewegingen in het water.
Zij namen deel aan synchroonwedstrijden. De laatste jaren oefenden de wedstrijdzwemmers in baan 3 en 4 en konden recreanten van de banen 1 en 2 gebruikmaken. De jongste recreanten hadden de mogelijkheid om onder leiding van Marleen, Maureen en Alec (ooit zelf bij Manta begonnen) op maandagavond te zwemmen. De Masters trainden mee op zaterdagochtend. En nu... gaat het goed met Manta. Door een groot aantal families wordt veel energie gestoken in onze vereniging. Er zijn er die met drie generaties zwemmen in het bad! Niet alleen bij Manta, want Optisport biedt babyzwemmen aan. Het ledenaantal groeit, de sponsoren hebben vertrouwen in onze vereniging. Er is samenwerking met de mensen van Doe Je Mee (naschoolse activiteiten). Dit is een initiatief vanuit de gemeente zelf. De nieuwe manager van Optisport, Nathalie is optimistisch. Wij voeren gesprekken met haar en de trainers over het intensiveren van de samenwerking. Denk daarbij aan Open Dagen en aan de herintroductie van de Zwem-4- daagse in de herfstvakantie. Voor het volgende seizoen hebben wij het Informatieboek al bijna klaar. De try-outs van nieuw materiaal van de KNZB, Swimstar en Sterrenplan, zijn net achter de rug. Beide onderdeel van Een Leven Lang Zwemmen! Daarmee gaan wij het volgende seizoen van start. Alleen: er komt geen nieuw seizoen!!! HET BESLUIT VAN DE GEMEENTE IS DEFINITIEF. Het zwembad en de kleedruimtes worden verbouwd, zodat er een multifunctionele ruimte gecreëerd kan worden. Daar is behoefte aan in Bergen (?)

Zoeken