Skip to main content

Toen en nu header

Welkom op de vernieuwde website "Bergen Toen en Nu"

Op deze vernieuwde website proberen we een beeld te geven van het Toen en Nu van de Parochie Bergen.
Te weten: Bergen, Nieuw Bergen, Aijen, Heukelom/Smal, Rijksweg/Op de Paal en Ontginning Lackbar.

De website bevat veel informatie en diverse databases. We hebben noodgedwongen afscheid genomen van de overzichtskaarten.
U kunt HIER de uitgeklede oude website met de overzichtskaarten nog wel inzien, deze wordt echter niet meer ververst

U vindt o.a. veel links naar foto’s van gebouwen, huizen, families en bedrijven, voor zover mogelijk met locatie. 
We maken hierbij gebruik van Google links. 
Wanneer een pand niet meer is geadresseerd en dus niet meer zichtbaar op Google geven we enkel de geschatte locatie van voorheen.

Tot de periode 1960 zijn huizen en families geplaatst.  In verband  met de  privacywetgeving zijn daarna geen privé woningen meer opgenomen.

Wilt u ook graag worden opgenomen in het familiebestand dan kunt u contact opnemen met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Diverse onderwerpen zijn uitgediept en rijkelijk voorzien van foto's en film.  Zoals IRA aanslag, Pleinen, Straatnamen etc.

Wij respecteren uiteraard  de privacy van de nog in leven zijnde personen, daarom vermelden wij hiervan geen persoonsgegevens, tenzij zij daar persoonlijk toestemming voor hebben gegeven.

Er zijn Inmiddels ruim 1700 bidprentjes geplaatst. 

Voor meer informatie over Privacy klik hier of links in het hoofdmenu

Monument Bergen
Mede door de ondersteuning van de KBO-Bergen konden we deze site publiceren. 
We blijven ze daar zeer erkentelijk voor. 
 
Vanaf  14 juni 2021 staan we op eigen benen.
 
We willen de informatie over Bergen graag volledig en correct plaatsen. We kunnen echter niet uitsluiten dat er foutjes in zitten, daarom hebben we uw hulp hard nodig. 

Wanneer u denkt te weten dat namen of gegevens niet kloppen, ga dan naar het correctieformulier onder Privacy. Hier kunt u ook aanvullende informatie kwijt.
U mag ook rechtstreeks een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor de geboren en getogen Bergenaren is een en ander wellicht zeer herkenbaar.
Hebt u zelf nog interessante artikelen, filmpjes en/of foto's laat het ons weten of stuur ze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
U mag het ook naar de voormalige Mariaschool brengen. Elke donderdag van 13.30 - 16.00 uur. Ter plekke kan er gescand worden, zodat u alles meteen weer mee kunt nemen.  

Een extra woord van dank voor de Gemeente Bergen, Teng Giesen, Hay Valckx, Geert Daemen en Jo Nikkessen. En zeker niet op de laatste plaats een speciaal woord van dank voor Theo Laarakker voor het beschikbaar stellen van informatie en materialen. 
Evenzo veel dank voor de medewerking van vele inwoners van Bergen.   
 
 

 

  • Hits: 248179