Skip to main content

Toen en nu header

Vrienden van Bergen Toen en Nu

Wie zijn wij?

Wij zijn een groep enthousiaste vrijwilligers van Stichting Bergen Toen en Nu, die trachten de Historie van Bergen, Aijen, Rijksweg-Op de Paal, Nieuw Bergen, Heukelom-Smal, Lackbar en het Industrieterrein De Flammert in kaart te brengen en te bewaren voor nu en later.

Hoe doen wij dat?

Wij verzamelen zoveel mogelijk gegevens over het ontstaan van deze gebieden, de woningen, bedrijven, personen en allerlei activiteiten. Dit gebeurt door middel van foto’s, films en documenten op onze website en fysiek in ons archief. We doen ons uiterste best de geschiedenis zo actueel mogelijk te houden en maken.

Wat vragen wij van u?

Op de eerste plaats belangstelling voor de historie en het aanleveren van kennis en materialen. Samen met u kunnen we er iets moois van maken. Nog mooier zou het zijn wanneer we u mogen verwelkomen als vriend. Een vriend die bereid is tegen een kleine jaarlijkse vergoeding ons financieel te ondersteunen.

Wat krijgt u hiervoor terug?

Elke donderdag een warm welkom en uitleg tussen 13.30 en 16.00 uur in onze locatie “De Huiskamer van Maria” in de Mariaschool te Bergen. Elke 2 maanden een themamiddag/-avond met film, diapresentatie, fototentoonstelling of spreekbeurt en mogelijk meer.

Zonder uw steun redden we dat echter niet.      

Bij voorbaat hartelijk dank namens ons vrijwilligersteam:

Piet Ponjée, Ger Mooren, Nellie de Best, Ben Giesen, Wim Frederikx, Marie-Louise Ponjée, Irina Felix, Maarten Ruhl en Harm van Riswick.

Klik hier om vriend te worden van Bergen Toen en Nu

  • Hits: 2852