• Home
  • Bergen Toen en Nu viert haar 10-jarig bestaan

Bergen Toen en Nu viert haar 10-jarig bestaan

 

Het is op 1 maart alweer 10 jaar geleden sinds we met een groep enthousiaste vrijwilligers het initiatief namen om het heden en het verleden van de parochie Bergen te archiveren en te documenteren. Zo ontstond Bergen Toen en Nu, een clubje dat zich richt op het verzamelen, bewaren en presenteren van historisch materiaal uit Aijen, Bergen, Heukelom en Nieuw Bergen.

We zijn begonnen met het verzamelen van oude foto's, documenten en verhalen over de geschiedenis. Maar ook het in kaart brengen van woonhuizen tot 1960 en bedrijfs- en/of winkelpanden. We merkten al snel dat er veel interesse was vanuit de gemeenschap en dat er veel mensen waren die graag wilden meehelpen met het archiveren van dit materiaal. Zo groeide ons team van vrijwilligers en kregen we steeds meer bekendheid in de regio.

In de afgelopen 10 jaar hebben we veel bereikt. We hebben een uitgebreid digitaal archief opgebouwd met duizenden foto's, documenten en verhalen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis. We hebben deze materialen gedigitaliseerd en toegankelijk gemaakt voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van onze regio.

Daarnaast hebben we diverse tentoonstellingen en evenementen georganiseerd om het materiaal uit ons archief te presenteren aan het publiek. We hebben bijvoorbeeld een fototentoonstelling georganiseerd over de bevrijding van onze regio tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hieraan zit een fietstocht gekoppeld om ook nog eens onze mooie regio te ontdekken.

Maar ons werk is nog lang niet klaar. We blijven ons inzetten voor het verzamelen en bewaren van historisch materiaal. Daarbij richten we ons niet alleen op het verleden, maar ook op het heden. We zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is om ook het huidige leven vast te leggen, zodat toekomstige generaties een goed beeld hebben van hoe het er nu aan toe gaat.

We zijn ontzettend trots op wat we in de afgelopen 10 jaar hebben bereikt en we willen graag iedereen bedanken die ons heeft geholpen bij het verzamelen en beschikbaar stellen van historisch materiaal. We hopen nog vele jaren door te kunnen gaan met ons werk en we roepen iedereen op om ons te blijven steunen en om ons te voorzien van nieuw materiaal dat van belang kan zijn voor het vastleggen van de geschiedenis van onze regio.

fotoalbum en oude fotos

 

Plaats reactie

Zoeken