Bergen Toen en Nu

Welkom op de website "Bergen Toen en Nu "

Op deze website proberen we een beeld te geven van het ontstaan van Bergen en Nieuw Bergen. De website bevat onder andere overzichtskaarten van de diverse gebieden met vele links naar foto’s van gebouwen, huizen en families, verhalen en andere documenten.

Nieuw Bergen is onderverdeeld in diverse periodes:
_ Nieuw Bergen Toen
_ Nieuw Bergen tot ca. 1958 (rode blokjes)
_ Nieuw Bergen Nu  (blauwe blokjes)
_ Nieuw Bergen Bouwfases
Op de kaart van "Nieuw Bergen Nu"  tonen we i.v.m. de privacy alleen de openbare gebouwen en bedrijven die er Nu zijn of verdwenen zijn op die locatie.

Op de kaarten van de andere gebieden hebben we "Toen en Nu" samengevoegd. De gegevens Tot ca.1958 zijn de rode blokjes. Die van Nu zijn de blauwe blokjes.
De invulling van de kaart “Nieuw Bergen Bouwfases” zal later volgen.

Wie woonden er of hadden er Toen en Nu een bedrijf?   Uitgebreide uitleg overzichtskaarten

Voor een goede orientatie maken we gebruik van zoveel mogelijk recente kaarten van Open Streetmap. Voor zover mogelijk zijn oude wegen e.d. ingetekend.  De oude kaarten worden apart geplaatst. 

We blijven werken aan uitbreiding en aanpassing van de kaarten. Wij hopen u daardoor een nog mooier overzicht te kunnen geven van Bergen Toen en Nu

Wij respecteren uiteraard  de privacy van de nog in leven zijnde personen, daarom vermelden wij hiervan geen persoonsgegevens, tenzij zij daar persoonlijk toestemming voor hebben gegeven.
In de fase Nu zullen we i.v.m. de privacy geen privé woningen meer opnemen.
Voor meer informatie over Privacy klik hier of links in het hoofdmenu


Mede door de ondersteuning van de KBO-Bergen kan deze site worden gepubliceerd. 
We zijn ze daar zeer erkentelijk voor. 
We willen de informatie over Bergen graag volledig en correct plaatsen. We kunnen echter niet uitsluiten dat er foutjes in zitten, daarom hebben uw hulp hard nodig. 

Wanneer u denkt te weten dat namen of locaties niet kloppen, Ga dan naar het correctie formulier onder Privacy. Hier kunt u ook aanvullende informatie kwijt.

Op deze website kunt u buiten de overzichtskaarten ook klassefoto's, boeken en video’s van Toen en Nu bekijken. 

Voor de geboren en getogen Bergenaren is een en ander wellicht zeer herkenbaar.
Hebt u zelf nog interessante artikelen, filmpjes en/of foto's laat het ons weten of stuur ze naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
U mag het ook naar de voormalige Mariaschool brengen. Elke donderdag van 13.30 - 16.00 uur. Ter plekke kan er gescand worden, zodat u alles meteen weer mee kunt nemen.  

Een extra woord van dank voor de Gemeente Bergen, Teng Giesen, Geert Daemen en Jo Nikkessen. En zeker niet op de laatste plaats een speciaal woord van dank voor Theo Laarakker voor het beschikbaar stellen van informatie en materialen. 
Evenzo veel dank voor de medewerking van vele inwoners van Bergen.   
 
 

 

Zoeken