• Home
  • Lintje voor onze voorzitter Piet Ponjee

Lintje voor onze voorzitter Piet Ponjee

ko piet ponjee 2     

Piet Ponjee, onze voorzitter is op maandag 26 april 2021 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Piet ontving deze onderscheiding onder meer voor de volgende activiteiten:

1990-heden: vrijwilliger bij de Sint Petrusparochie Bergen. Piet fungeert als beheerder van het parochiƫle kerkhof. Hij verzorgt en onderhoudt mede het kerkhof, is het aanspreekpunt bij de begrafenissen en assisteert tijdens de begrafenissen. Daarnaast is hij grafdelver. Tevens is hij sinds 2010 de beheerder van de urnenkapel. Voorts is hij sinds 2010 koster.

1995-heden: dijkwacht bij het Waterschap Limburg. De dijkwachtorganisatie is gestart na de overstromingen van de Maas van januari 1995. Als het water van de Maas begint te stijgen, gaan de dijkwachten op pad voor het uitvoeren van een dijkinspectie.

1998-2019: medeoprichter en voorzitter/penningmeester van en vrijwilliger bij de Stichting Dorpsraad Bergen. Piet zette zich in voor de subsidieaanvragen en overlegde met de gemeente en Rijkswaterstaat over diverse onderwerpen, zoals de inrichting van het dorp, de dijkovergangen en de verkeersveiligheid. Daarnaast bood hij ondersteuning bij de evenementen. Tevens droeg hij zorg voor het plaatsen van de geboortebomen voor ieder nieuw geboren kind te Bergen.

2000-2020: vrijwilliger bij de Sportvereniging Vitesse '08 te Gennep voorheen de Regionale Atletiek Vereniging De Komeet. Piet fungeerde als trainer en begeleider van diverse loopgroepen. Hij maakte de hardloopschema's voor groepen en op individueel niveau. Daarnaast was hij lid van de technische commissie.

2019-heden: voorzitter van de werkgroep Bergen Toen en Nu. De werkgroep doet onderzoek naar de geschiedenis van Bergen, Nieuw Bergen, het kerkdorp Aijen en buurtschap Heukelom en verzamelt de informatie op de website. Piet zet zich in voor de inrichting van de archiefruimte en de tentoonstellingen en inloopmomenten voor belangstellenden. Daarnaast organiseerde hij mede de evenementen rondom de viering van 75 jaar bevrijding, die helaas tot nu toe niet door konden gaan.

Piet van harte gefeliciteerd met het lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau.

Ook voor onze collega's van archief Well was er een welverdiend lintje. 
Hartelijk Gefeliciteerd Marleen en Veronica! archief Well

Zie voor meer informatie https://www.bergen.nl/lintjesregen-in-bergen-l

Plaats reactie

Zoeken