• Home
  • Nieuw project Hoogwater

Nieuw project Hoogwater

Afbeelding1Met trots tonen we het volgende project op onze website: ‘Hoogwater’

De Maas bij Bergen treedt zolang men zich kan herinneren om de ongeveer 5 jaar buiten haar oevers. De winterbedding loopt dan vol en extremer, de weg van Bergen naar Nieuw Bergen wordt overstroomd. Bergen wordt een eiland.

Door de waterwerken van de laatste jaren van Rijkswaterstaat wil men de ongebreidelde overstromingen beteugelen. Rivieren krijgen steeds vaker te maken met hoge waterstanden. Daarom geven we rivieren de ruimte en verkleinen we zo de kans op overstromingen.

Men wil de mensen beschermen. De mensen in Bergen zelf echter vinden en vonden een overstroming niet zo erg, maar eerder spannend, getuige de verhalen van vroeger. ‘Hoogwater’ is te vinden bovenin het menu onder “Projecten” of via de link: https://bergentoenennu.nl/projecten/hoogwater

Het project bevat veel foto en videomateriaal van Bergen, Aijen, Nieuw Bergen en Heukelom en kan in de toekomst nog verder worden uitgebreid.

Mocht u nog interessante foto’s, anekdotes of artikelen hebben, laat het ons weten via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Plaats reactie

Zoeken